Yannuta's Blog

March 7, 2010

online = viitorul media

Filed under: Uncategorized — yannuta @ 8:24 am

Care este viitorul in jurnalismul online?  Bine-spus ar fi:  “jurnalismul online este viitorul.” Astfel,  redactii dispar sau devin din ce in ce mai mici, ziare dispar sau devin din ce in ce mai mici sau,  pur si simplu,  adopta formatul de online pastrandu-si  intr-o mare masura  “clientii”.

Acum cateva minute  Realitatea TV a avut invitati  doi specialisti si un psiholog care au discutat despre abuzul de Internet si tot ceea ce inseamna , de fapt, Internetul.  S-a vorbit depsre Twitter, despre faimosul Facebook , Yahoo Messenger si “blogaritul” – marile retele de socializare.  Parerile au fost  diferite, in mod evident.  Psihologul spunea ca prin intermediul  Internetului tinerii , in cea mai mare parte,  sunt eliberati de regului si constrangeri, pot avea ce nu au in viata reala (asta daca vorbim despre FarmVille sau Second Life). Blogerii invitati la emisiunea tv spun, insa, ca  abuzul de Internet este la fel ca abuzul de alcool sau droguri ceea ce se pare totusi o comparatie cam deplasata. In ceea priveste blogul, specialistii spun ca rolul lui este de a informa , este un jurnal online care poate fi citit de oricine este intertesat. In acest caz vorbim despre roluri, pentru ca “a informa” si  “a scrie orice” sunt doua activitati  care  “au in comun:  nimic.”

La sfarsitul discutiei am ajuns la concluzia ca la un moment dat ne vom transpune, noi- oamenii, intr-o lume virtuala mai ales prin intermediul jocurilor, vom fi mai putin  frustrati pentru ca ne-am exprimat opiniile si sentimentele pe blog iar  “prieten”  in viata de zi cu zi va fi nu calculatorul ci Internetul pentru ca tehnologia va avansa in avantajul ei si,  intr-o  mica parte, in  avantajul nostru.

2 Comments »

  1. […] Vacanta studenteasca la poalele Tampei By militaruandrei  Dupa o sesiune de examene indelungata si istovitoare a urmat pentru studenti o bine meritata vacanta de o saptamana. Cele cateva zile libere au fost au fost un bun prilej pentru organizarea unor excursii. […]

    Pingback by Vacanta studenteasca la poalele Tampei « Militaruandrei's Blog — March 9, 2010 @ 8:43 am

  2. tare articolul!!!

    Comment by militaruandrei — April 12, 2010 @ 8:44 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

Create a free website or blog at WordPress.com.